Türkiye'nin İlk Bilim Merkezi

Türkiye'nin İlk Bilim Merkezi "Sıvı Azot Gösterisi" ile Okulumuzda

07.11.2019 253

Türkiye'nin ilk bilim merkezi olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, 2 Kasım Cuma günü okulumuzda "Sıvı Azot Gösterisi" düzenledi. Bilim Merkezi Sorumlusu Mehmet ARDIÇ tarafından gerçekleştirilen bilim gösterisi öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi. Geleceğin bilim insanı olma yolunda öğrencilerimize bir farkındalık kazandırmayı amaçlayan Mehmet ARDIÇ bilim gösterisi sırasında çok soğuk bir madde olan sıvı azotu kullanarak sıcaklık farkının maddeleri nasıl etkilediğinin gözlemlenebileceği deneyler gerçekleştirmiştir. Gösteri sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayarak merak ettikleri deneyleri gerçekleştiren Mehmet ARDIÇ'a ve Feza Gürsey Bilim Merkezi'ne okulumuzda böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

07-11-201907-11-201907-11-201907-11-2019