OYNUYORUM GEÇMİŞİMİ TANIYORUM eTwinning projemiz

OYNUYORUM GEÇMİŞİMİ TANIYORUM eTwinning projemiz

Okul Müdürümüz Erol ÇOLAK ortaklığı ve  Müdür Yardımcımız Seyyide ÖZKAN DELİBAŞ'ın kurucu ortağı olduğu ve 3 farklı şehirden 10 öğretmenin yürüttüğü Oynuyorum Geçmişimi Tanıyorum eTwinning Projesi 14 Mart 2022 tarihinde başlamıştır.

31.03.2022 578

Proje hakkında

Teknoloji ,yaşam ve çalışma koşullarını olduğu kadar çocukların oyun şekillerini de değiştirdi.Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz.Oysaki oyun, bir çocuğun çocukluk yıllarını dolu dolu geçirmesine ve ilerdeki yaşantısını da etkileyen bir aktivitedir.Oyunla çocuklar sosyalleşir,zihinsel ve fiziksel gelişim sağlar.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızın yaygınlaştırılması ve yeni versiyonları ile hayat bulması için bir araya geldik.Çocukların yaşamlarına daha fazla hareket katmak,oyunları müfredatla ilişkilendirerek kalıcı öğrenmeyi sağlamak istiyoruz.

Geleneksel çocuk oyunlarımızla hem yaparak hem yaşayarak öğrenen çocuklarımız bu oyunları iyice tanıyıp gelecek kuşaklara aktarmış olacak.

 

HEDEFLER

1) Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını tüm yönleriyle öğrencilerimize hatırlatmak, öğrenmelerini sağlamak.
2) Öğrencilere oyun kurma ve yönetme becerilerini kazandırmak.
3) Öğrencilerimizin teknoloji bağımlılığını azaltmak.
4) Web 2 araçlarını etkin bir şekilde kullanmak.
5) Pandeminin etkisiyle daha da azalan sosyal becerilerin kazanılması.
6) Güvenli internet kullanımını sağlamak.
7) Çok yönlü düşünebilme, analiz yapabilme ve liderlik gibi üstdüzey becerilerin kazanılması ve ortaya çıkarılması